Tudta-e, hogy…

Vízadagolókról általában

Nyomáskompenzáció

Vízsugár típusok

Vízkőellenes technológia
Vízadagolókról általában

Az átfolyásszabályozók alkalmazásával jelentős mennyiségű ivóvizet és energiát takarítunk meg. Alkalmazásuk egyszerű, a meglévő csapokat kis költséggel könnyedén víztakarékossá alakíthatjuk át.
A víztakarékos átfolyás szabályozót a csapvégszűrő helyére beszerelve azonnal energia- és költségcsökkenés mutatkozik, ezen túlmenően pedig még a csap használata is komfortosabbá, kényelmesebbé válik.

Míg egy hétköznapi csap 12-18 liter vízmennyiséget enged át percenként, s a kereskedelemben jelenleg kapható víztakarékos csapok is átlag 8,3-12 litert, addig az általunk forgalmazott víztakarékos átfolyás szabályzók a vízáteresztést változatlan komfortérzet mellett percenként akár 1,7-8 liter/percre is lecsökkentik.

Megkülönböztetünk


Vízsugár elosztót: szűrőfunkció nélküli egyszerű eszköz, mely a csapból távozó vízsugarat irányítja, a csap fröcskölődését megszünteti.

Aerátort (perlátort): csapvégszűrő, mely kiszűri a csőhálózatból érkező szennyeződéseket és levegővel keveri a csapból távozó ivóvizet, ezáltal a használat komfortosabb.

Átfolyás korlátozót: az aerátor továbbfejlesztett változata, amely a kifolyó víz mennyiségét korlátozza. A hálózati víznyomás arányában az áteresztett vízmennyiség is változik.

Átfolyás szabályozót: intelligens nyomásfüggetlen technológiával ellátott víztakarékos eszköz, mely a szűrőfunkción túl a hálózati víznyomás emelkedésétől függetlenül tartja a gyárilag kalibrált áteresztési mennyiséget.

Mérje le Ön is


1. meglévő csapjába szerelje be az RCM 3 in 1 szerelőkulcs alkalmazásával a víztakarékos
adagolót
2. helyezzen egy minimum 1,5 literes űrtartalmú mérőedényt a csap alá
3. mérje le, hogy hány másodperc alatt telik meg az edény teljesen kinyitott csapállás mellett
4. szerelje vissza az eredeti csapvég szűrőt az RCM 3 in 1 szerelőkulcs segítségével
5. mérje le ismét, azonos csapállásnál most hány másodperc alatt telik meg a mérőedény

Egységnyi idő alatti vízkifolyás azonos érzetű vízsugárral

Hasonlítsa össze a két eredményt és gondoljon bele: ha pár másodperc alatt ennyivel kevesebb vizet és energiát használt, továbbá ugyanennyivel kevesebb szennyvíz keletkezett, akkor minden egyes használat során az összeadódó megtakarítás mit jelent óránként, naponként, évenként…

Az RCM vízadagolók gondoskodnak arról, hogy annyi víz átfolyjon a csapokon, amennyire valóban szükség van a megfelelő funkció ellátásához és a komfortérzethez, de csakis annyi, amennyi szükséges, egy kicsivel sem több.

Comments are closed.